Logotypy i znaki firmowe |
Autor |
Wiadomość |
Asaurus
Dźwiedź

|
Wysłany: 2013-04-01, 22:22
|
|
|
L., 3/2 nie zlewa się za bardzo?
Ja też jestem za 1/2, ale obawiam si,ę że to co dobrze i żywo wygląda na ekranie, może być totalnie oczojebne na wydruku, dlatego muszę próbne wydruki zrobić.
Pyl napisał/a: | 1/2 bo jest żywe
ew. 1/4, ale jest smutniejsze |
No właśnie nie chcę, aby te kolory były zbyt ponure, ale też na wydruku może fluorescencyjna seledynka wyjść. |
|
|
|
 |
szlajfka
|
Wysłany: 2013-04-01, 22:40
|
|
|
1/4 i 1/2. Myślę, że środek powinien być jasny, bo inaczej cały znak będzie jak dla mnie jakiś taki za ciemny i przez to mało wyrazisty. |
|
|
|
 |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca

|
Wysłany: 2013-04-01, 22:43
|
|
|
Asaurus, na moim monitorze, nie.
moja mama mówi, że 1/2 ;p
moja siostra, ze 1/3 lub 1/2; ostatecznie 1/2
mój tata 1/2
ej... już druga osoba mówi, że to wygląda jakby duży gryzł małego.
pierwsza to dziewczyna na FB
druga osoba to mój tata.
jak mu dałam do wybrania z 3 propozycji szczurów to loga to wybrał B, ale po dłuższym przyglądaniu się nagle wypalił, że tak to wygląda ;p |
|
 |
Niamey
|
Wysłany: 2013-04-01, 22:45
|
|
|
U mnie też padały opinie, że wygląda agresywnie i czy nie dałoby się tym szczurom jakichś uśmiechów dorobić |
|
|
|
 |
AngelsDream
Skrzydlak

Wiek: 39 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1670 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-04-01, 22:46
|
|
|
L., wydaje mi się, że każde logo/znak może dla jakiejś grupy osób wyglądać na coś innego niż jest. I o ile nie ma takich głosów w dużej większości, ja bym się na zapas nie przejmowała.
Cytat: | i czy nie dałoby się tym szczurom jakichś uśmiechów dorobić |
|
_________________ Ty miałeś wybór — ja nie mam wyboru.
Nie mam sumienia, więc tłumacz się w Niebie. |
|
|
|
 |
Niamey
|
Wysłany: 2013-04-01, 22:51
|
|
|
AD, a do czego te oczy? Do tego żartu? Chyba nie jest niesmaczny aż na trzy emotki |
|
|
|
 |
AngelsDream
Skrzydlak

|
Wysłany: 2013-04-01, 22:54
|
|
|
Niamey, nie jest niesmaczny, po prostu wiem, że niektórzy mogą tak całkiem i zupełnie na serio. |
|
|
|
 |
Asaurus
Dźwiedź

|
Wysłany: 2013-04-01, 23:05
|
|
|
Uśmiechów nie będziemy dorabiać, tak samo jak nie użyjemy czcionki Comic Sans... Problem polega na tym, że trzeba szybko i sprawnie zrobić i zatwierdzić nowe logo, nie ma czasu na robienie pięćdziesiątej poprawki czy kombinowanie, co by było gdyby tę kreskę zrobić trochę inaczej, a tutaj coś dorysować. To musi być sprawnie zrobione na już. Niestety każdemu się nie dogodzi, dlatego decyzje zapadają większością głosów, nie jednogłośnie.
Czy ogólnie cały układ w okręgu, z napisem w dwóch częściach (nie po obwodzie) i tym obrazkiem (B), w tej skali jest ogólnie akceptowalny?
Co do kolorystyki to rozumiem, że większość jest za 1/2 z ewentualnym odstępstwem w stronę 1/4 ?
Oczywiście mówimy tutaj o podstawowym, głównym logo. Potem będą dorabiane jego wariacje, np w prostokącie na baner, czy wersji czarno-białej, bez napisów itd.
Jeżeli macie jeszcze uwagi czy propozycje, to proszę śmiało teraz pisać, ale konkrety, bo po prostu nie ma na to już czasu. |
|
|
|
 |
pszczoła
Członek SHSRP

Wiek: 36 Dołączyła: 30 Gru 2010 Posty: 642 Skąd: Poznań/Gryfice
|
Wysłany: 2013-04-01, 23:12
|
|
|
Zdecydowanie 1/2. Lub 1/4, jeśli 1/2 wyjdzie zbyt ciemne.
W przypadku 1/3 wg mnie jest za mała różnica w tych kolorach.
Asaurus napisał/a: | Czy ogólnie cały układ w okręgu, z napisem w dwóch częściach (nie po obwodzie) i tym obrazkiem (B), w tej skali jest ogólnie akceptowalny? |
Ja akceptuję, tylko mi tekst zlewa się i tak. Można zrobić większą przerwę między tekstem na górze i na dole? |
|
|
|
 |
AngelsDream
Skrzydlak

|
Wysłany: 2013-04-01, 23:13
|
|
|
pszczółka napisał/a: | Można zrobić większą przerwę między tekstem na górze i na dole? |
Ja nawet proponowałam kropkę jako przerywnik. |
|
|
|
 |
L.

|
Wysłany: 2013-04-01, 23:25
|
|
|
Asaurus napisał/a: | Czy ogólnie cały układ w okręgu, z napisem w dwóch częściach (nie po obwodzie) i tym obrazkiem (B), w tej skali jest ogólnie akceptowalny?
|
Ogólnie tak, tylko nie jestem pewna tego obrazka.
To znaczy mój wzrok już się do niego przyzwyczaił, ale zaczęłam sie zastanawiam nad tym co ludzie myślą, no i...
Raum troche jak świnka na nim wygląda ;p - to było moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam ten obrazek.
edit: taka kropka jako przerywnik mogła by być fajna. |
|
 |
Pyl
Jakość. Nie ilość!

|
Wysłany: 2013-04-01, 23:45
|
|
|
L. napisał/a: | Raum troche jak świnka na nim wygląda ;p - to było moje pierwsze skojarzenie jak zobaczyłam ten obrazek. | Też pisałam, że nie przypomina szczura Dlatego w moim odbiorze na serio najlepszy był najbardziej schematyczny rysunek białego z pierwszej propozycji. Nawet ten jeszcze bez wibrysów. Bo jest 100% szczurem.
I wiem, że wszystkim się nie dogodzi, szczególnie jak trzeba zrobić coś szybko i sprawnie. Pytanie tylko jaki % ludzi będzie miało miłe / niemiłe skojarzenie z logo. Dla mnie warto, aby każdy pokazał to logo kilku nie-szczurniętym i zapytał o odczucia. Jutro do południa było by pewnie kilkanaście odpowiedzi. I albo będą istotne dla tematu, albo nie. |
|
|
|
 |
AngelsDream
Skrzydlak

|
Wysłany: 2013-04-01, 23:52
|
|
|
Pyl napisał/a: | Dla mnie warto, aby każdy pokazał to logo kilku nie-szczurniętym i zapytał o odczucia. Jutro do południa było by pewnie kilkanaście odpowiedzi. I albo będą istotne dla tematu, albo nie. |
W prezencie wnoszę więc zewnętrzną opinię sztuk jeden: logo bardzo ładne, dużo lepsze od poprzedniego. |
|
|
|
 |
L.

|
Wysłany: 2013-04-02, 00:37
|
|
|
to może jednodniowe szybkie głosowanie na Allo?
nie jako decyzja wiążącą, ale pomocnicza? |
|
 |
Niamey
|
Wysłany: 2013-04-02, 00:58
|
|
|
Mnie zastanowiła ta opinia dziewczyny z fb, dlatego dopisałam, że u mnie też były takiego głosy. Jak ktoś ma shsr w znajomych, to raczej nie jest szczurofobem i taki głos na pewno skłania do namysłu.
Pyl napisał/a: | Dlatego w moim odbiorze na serio najlepszy był najbardziej schematyczny rysunek białego z pierwszej propozycji. Nawet ten jeszcze bez wibrysów. Bo jest 100% szczurem. | Jeśli chodzi o odczucia, to całkowicie się z tym zgadzam.
Rozumiem, że potrzebujemy logo na teraz i niestety nie mamy w szeregach nikogo, kto mógłby wesprzeć Asaurusa, a nie stać nas na wyrzucenie kilku stów, żeby dostać zrobione przez kogoś z zewnątrz. I dlatego jestem gotowa zaakceptować takie, jakie będzie podobać się większości. Ale póki możemy, ulepszajmy.
I jeszcze raz - w przypadku logo prostota jest zaletą i czasem mniej wibrysów znaczy więcej |
|
|
|
 |
|