Narodziny miotu E Wo de Shu (14.10.2010) |
Autor |
Wiadomość |
Nakota
Transporterek

|
Wysłany: 2011-04-08, 23:03
|
|
|
Niestety mam złe wiadomości. Dowiedziałam się, że linia mamusi miotu, Cat, została zablokowana z powodu problemów. Mama Cat miała rozsiany gruczolak na całej prawej listwie mlecznej, obecnie ma kolejnego pod lewą łapką. Ze strony matki jedna ciotka zmarła nagle, a sekcja zwłok wykazała nienormalnie powiększone serce. Jeden z braci Cat już nie żyje, a miot liczy sobie dopiero rok i dwa miesiące.
W związku z tym proszę o uważne doglądanie zdrówka E-dzieciaków, ponieważ te informacje nie brzmią zbyt optymistycznie.
Sama Eterka i Echo mają się dobrze. Echo jest bardzo uległym samcem, a Etera to żywe srebro z doładowaniem w tyłku |
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2011-04-09, 00:26
|
|
|
Przykro... przez mnożenie młodych samców, linie prowadząc w większości po samicach nagle trzeba wyłączać mega mega ilość miotów. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Nakota
Transporterek

|
Wysłany: 2011-04-12, 23:11
|
|
|
wunka, masz niestety rację. Mam nadzieję jednak, że miot nie będzie miał problemów zdrowotnych
Dziś otrzymałam bardziej szczegółowe informacje mówiące, że guz u mamy Cat wystąpił w bardzo młodym wieku, po odchowaniu miotu (Touareg miała wtedy około roku). Histopatologia potwierdziła, że był to guz złośliwy, który odrósł po kilku miesiącach.
Ciotka zmarła również w wieku roku. Jak już pisałam, sekcja wykazała nienormalnie powiększone serce i niestety nikt z weterynarzy nie był w stanie powiedzieć skąd pojawił się ten problem.
Na temat brata Cat niestety nie ma żadnych informacji. |
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2011-04-13, 00:07
|
|
|
kurcze szczur roczny i problemy nie brzmi to za dobrze... |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
|