Allegro - aukcja informacyjna: czy ma sens? |
Autor |
Wiadomość |
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2010-05-21, 23:39 Allegro - aukcja informacyjna: czy ma sens?
|
|
|
Co myślicie o takiej wspólnej SHSRowej aukcji informacyjnej?
Mogę wstawić, tylko jak to ładnie napisać żeby zachęcić do kupowania szczurów z rodowodem i jednocześnie trochę wiedzy tam wrzucić?
w regulaminie mamy możliwość wystawiania aukcji informacyjnych |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2013-09-30, 09:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-05-22, 03:07
|
|
|
O! Świetny pomysł |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-05-22, 12:23
|
|
|
jestem za
najlepiej byłoby tam zawrzeć to, że prócz ciekawych odmian, informacji o przodkach, zdrowiu, możliwości wystawiania szczurów na wystawach, gwarantujemy, że rozmnażania odbywa się pod zewnętrznym nadzorem Stowarzyszenia, a nie jest tylko widzi-mi-się danego hodowcy, co jasno oznacza, że żaden hodowca nie wciska ściemy an temat zdrowotności swoich szczurów |
_________________ http://r14.bloodwars.interia.pl/r.php?r=10956 |
|
|
|
 |
Shy_Lady
Catch Me If You Can

|
Wysłany: 2010-05-22, 15:14
|
|
|
ja jestem za |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-05-23, 15:47
|
|
|
O Azi dobrze prawi.
Można chyba dodać, że warunki odchowu są pod stałym nadzorem członków. Żeby uwiarygodnić się. |
_________________ Administracja forum SHSRP: Ban dla użytkowniczki za nadużycie uprawnień i naruszenie ciągłości forum. |
|
|
|
 |
Sysa
|
Wysłany: 2010-05-23, 16:34
|
|
|
Super jest ten pomysł, wreszcie do większej rzeszy ludzi trafi informacja o hodowlach, które są alternatywą dla naciągaczy
Fajnie byłoby też dodać, że w takich hodowlach jest gwarancja uczciwości i nikt nie zostaje ze swoim szczurem pozostawiony sam sobie Że zwierzaki są traktowane dobrze, jak czujące istoty. Że zwierzęta do hodowli są starannie wybierane pod względem charakteru i zdrowia. Mnie jako nabywcę naprawdę zachęciłyby takie argumenty |
|
|
|
 |
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2010-05-23, 17:19
|
|
|
Azi napisał/a: | że prócz ciekawych odmian, informacji o przodkach, zdrowiu, możliwości wystawiania szczurów na wystawach, gwarantujemy, że rozmnażania odbywa się pod zewnętrznym nadzorem Stowarzyszenia, a nie jest tylko widzi-mi-się danego hodowcy, co jasno oznacza, że żaden hodowca nie wciska ściemy an temat zdrowotności swoich szczurów |
wuwuna napisał/a: | Można chyba dodać, że warunki odchowu są pod stałym nadzorem członków. Żeby uwiarygodnić się. |
Sysa napisał/a: | że w takich hodowlach jest gwarancja uczciwości i nikt nie zostaje ze swoim szczurem pozostawiony sam sobie |
Sysa napisał/a: | Że zwierzaki są traktowane dobrze, jak czujące istoty. Że zwierzęta do hodowli są starannie wybierane pod względem charakteru i zdrowia. |
czy coś jeszcze?
czekam na pomysły co dodać później zrobię wstępny tekst i znów go przedyskutujemy, żeby było wszystko, to co jakiś czas taki sam tekst będę wrzucać na allegro |
|
 |
Sysa
|
Wysłany: 2010-05-23, 20:50
|
|
|
Może by dać na potwierdzenie zdjęcia kilku szczurków z hodowli z ich krótkim opisem i wiekiem? |
|
|
|
 |
Azi
Hodowca Obibok
Wiek: 40 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 2013 Skąd: Wrocław
|
|
|
|
 |
sachma
Hodowca urlopowo..
|
Wysłany: 2010-06-06, 10:40
|
|
|
Azi, na razie nie - muszę znaleźć chwilę, a teraz mi się trochę zaległości zwaliło na głowę i muszę je szybko nadrobić w wakacje usiądę |
|
 |
zywym_trudniej
Hodowca
|
Wysłany: 2010-06-08, 18:19
|
|
|
Świetny pomysł, może dowie się o nas więcej ludzi. Popieram w 100%. |
|
|
|
 |
pixel
|
Wysłany: 2010-09-23, 12:44
|
|
|
Podrzucam, na Allo w temacie "pseudohodowcy" jest wątek dot. gościa z allegro. Myślę, że warto aby aukcje shsrp zaczęły się pojawiać na allegro oraz znalazł się ktoś odważny pogadać z takimi osobami i może spróbować przeciągnąć go na dobrą stronę mocy ; ) |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-23, 13:35
|
|
|
pixel, celem stowarzyszenia nie jest ani walka z takimi ludźmi, ani uczenie ich genetyki. |
|
|
|
 |
pixel
|
Wysłany: 2010-09-23, 13:56
|
|
|
Ja nie mówię o walce, ale myślę, że edukacja mogła by być dobrym celem dla stowarzyszenia. Przecież każda promocja stowarzyszenia łączy się zwykle z edukacją, jako argumenty są wtedy podawane informacje edukacyjne dlaczego szczur z hodowli jest lepszy, zawsze jest też wzmianka o tym, że szczurki muszą być dwa itd.
Mniejsza o tego pana, chociaż warty wzmianki temat - aukcje by się rzeczywiście przydały, aby potencjalny "pan ktoś" szukający szczurka na allegro trafił też na aukcję-reklamę SHSRP. |
|
|
|
 |
wuwuna

|
Wysłany: 2010-09-23, 14:26
|
|
|
pixel, wstępuj do nas. W czym problem. Chyba za mało nas, żeby to wszystko na raz ogarnąć. |
|
|
|
 |
|