Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Allegro - aukcja informacyjna: czy ma sens?
Autor Wiadomość
sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-05-21, 23:39   Allegro - aukcja informacyjna: czy ma sens?

Co myślicie o takiej wspólnej SHSRowej aukcji informacyjnej?
Mogę wstawić, tylko jak to ładnie napisać żeby zachęcić do kupowania szczurów z rodowodem i jednocześnie trochę wiedzy tam wrzucić?

w regulaminie mamy możliwość wystawiania aukcji informacyjnych ;)
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream 2013-09-30, 09:47, w całości zmieniany 1 raz  

wuwuna 

Wysłany: 2010-05-22, 03:07   

O! Świetny pomysł :D

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2010-05-22, 12:23   

jestem za

najlepiej byłoby tam zawrzeć to, że prócz ciekawych odmian, informacji o przodkach, zdrowiu, możliwości wystawiania szczurów na wystawach, gwarantujemy, że rozmnażania odbywa się pod zewnętrznym nadzorem Stowarzyszenia, a nie jest tylko widzi-mi-się danego hodowcy, co jasno oznacza, że żaden hodowca nie wciska ściemy an temat zdrowotności swoich szczurów

Shy_Lady 
Catch Me If You Can

Wysłany: 2010-05-22, 15:14   

ja jestem za ;)

wuwuna 

Wysłany: 2010-05-23, 15:47   

O Azi dobrze prawi.
Można chyba dodać, że warunki odchowu są pod stałym nadzorem członków. Żeby uwiarygodnić się.

Sysa 

Wysłany: 2010-05-23, 16:34   

Super jest ten pomysł, wreszcie do większej rzeszy ludzi trafi informacja o hodowlach, które są alternatywą dla naciągaczy :)
Fajnie byłoby też dodać, że w takich hodowlach jest gwarancja uczciwości i nikt nie zostaje ze swoim szczurem pozostawiony sam sobie :) Że zwierzaki są traktowane dobrze, jak czujące istoty. Że zwierzęta do hodowli są starannie wybierane pod względem charakteru i zdrowia. Mnie jako nabywcę naprawdę zachęciłyby takie argumenty :)

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-05-23, 17:19   

Azi napisał/a:
że prócz ciekawych odmian, informacji o przodkach, zdrowiu, możliwości wystawiania szczurów na wystawach, gwarantujemy, że rozmnażania odbywa się pod zewnętrznym nadzorem Stowarzyszenia, a nie jest tylko widzi-mi-się danego hodowcy, co jasno oznacza, że żaden hodowca nie wciska ściemy an temat zdrowotności swoich szczurów

wuwuna napisał/a:
Można chyba dodać, że warunki odchowu są pod stałym nadzorem członków. Żeby uwiarygodnić się.

Sysa napisał/a:
że w takich hodowlach jest gwarancja uczciwości i nikt nie zostaje ze swoim szczurem pozostawiony sam sobie :)

Sysa napisał/a:
Że zwierzaki są traktowane dobrze, jak czujące istoty. Że zwierzęta do hodowli są starannie wybierane pod względem charakteru i zdrowia.

czy coś jeszcze?
czekam na pomysły co dodać :) później zrobię wstępny tekst i znów go przedyskutujemy, żeby było wszystko, to co jakiś czas taki sam tekst będę wrzucać na allegro :)

Sysa 

Wysłany: 2010-05-23, 20:50   

Może by dać na potwierdzenie zdjęcia kilku szczurków z hodowli z ich krótkim opisem i wiekiem?

Azi 
Hodowca
Obibok

Wysłany: 2010-06-05, 15:46   

czy coś się dzieje w tej sprawie? Dobrze by było umieścić informację.

sachma 
Hodowca
urlopowo..

Wysłany: 2010-06-06, 10:40   

Azi, na razie nie - muszę znaleźć chwilę, a teraz mi się trochę zaległości zwaliło na głowę i muszę je szybko nadrobić ;) w wakacje usiądę :)

zywym_trudniej
Hodowca

Wysłany: 2010-06-08, 18:19   

Świetny pomysł, może dowie się o nas więcej ludzi. Popieram w 100%.

pixel 

Wysłany: 2010-09-23, 12:44   

Podrzucam, na Allo w temacie "pseudohodowcy" jest wątek dot. gościa z allegro. Myślę, że warto aby aukcje shsrp zaczęły się pojawiać na allegro oraz znalazł się ktoś odważny pogadać z takimi osobami i może spróbować przeciągnąć go na dobrą stronę mocy ; )

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2010-09-23, 13:35   

pixel, celem stowarzyszenia nie jest ani walka z takimi ludźmi, ani uczenie ich genetyki. :)

pixel 

Wysłany: 2010-09-23, 13:56   

Ja nie mówię o walce, ale myślę, że edukacja mogła by być dobrym celem dla stowarzyszenia. Przecież każda promocja stowarzyszenia łączy się zwykle z edukacją, jako argumenty są wtedy podawane informacje edukacyjne dlaczego szczur z hodowli jest lepszy, zawsze jest też wzmianka o tym, że szczurki muszą być dwa itd.

Mniejsza o tego pana, chociaż warty wzmianki temat - aukcje by się rzeczywiście przydały, aby potencjalny "pan ktoś" szukający szczurka na allegro trafił też na aukcję-reklamę SHSRP.

wuwuna 

Wysłany: 2010-09-23, 14:26   

pixel, wstępuj do nas. W czym problem. Chyba za mało nas, żeby to wszystko na raz ogarnąć.

Odpowiedz do tematu