Strona Główna SHSRP
Forum Hodowców Szczurów Rodowodowych w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Narodziny miotu A Wo de Shu
Autor Wiadomość
Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-02, 23:40   

Maluchy coraz bardziej przypominają dorosłe szczurki :) Widziałam jednego maluszka próbującego się myć łapkami, innego widziałam ziewającego :)

Nie działał ani fotosik, ani imageshack, dlatego takie dziwne miniaturki są:

Co do umaszczeń to prawdopodobnie są 4 beżyki - 3 dziewczynki i 1 chłopiec, w tym 1 dziewczynka standard. Reszta to rexy.
Są też 2 jasne szczurki rex (chłopiec i dziewczynka), mają odrobinę ciemniejsze oczy i sierść niż beżyki, przypuszczam że są to platyny, choć pewna nie jestem.
I jest też banda ciemniejszych szczurków i muszę przyznać że jest to dla mnie jedna wielka zagadka kolorystyczna :P Ciężko jest odróżnić czekoladki od czarnuszków w takim wieku. Jest jeden wyraźnie ciemniejszy szczurek od reszty... Jest też jedna samiczka, dość charakterystyczna, bo to jedyna spottedka w miocie, która wydaje mi się odrobinę jaśniejsza od reszty ciemniejszych szczurków...

A to fotki wszystkich rexowych "czarnuszków". Jeśli komuś chce się wytężać wzrok to proszę bardzo :D
- od góry panienka spotted, pod nią najczarniejszy z czarnuszków i obok klusek o wyglądzie takim jak cała reszta.

Dałam kilka niewyraźnych fotek, bo czasami na nich lepiej widać różnicę. Ogólnie da się zauważyć że wybija się trochę jeden ciemniejszy klusek. Zobaczymy co z tego wyrośnie. Jednak tak na wszelki wypadek wolałabym żebyście się na fajerwerki kolorystyczne nie nastawiali :P

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-05, 13:41   

Maluszki rosną, coraz bardziej widoczne są znaczenia :) Jest kilka varieberków. We wtorek skończą 2 tygodnie i jeśli do tego czasu zadecyduję, która panienka ze mną zostaje, rozpoczniemy rezerwacje maluchów.

O foty postaram się wieczorem :P

edit: nie wiem czemu, ale pomyliłam się i napisałam w ostatnim poście że beżyków jest 4... jest ich 5 :oops:

Ostatnio zmieniony przez Roth 2009-12-05, 15:53, w całości zmieniany 1 raz  

Nakasha 

Wysłany: 2009-12-05, 14:02   

Roth, a jak kolorki, widać już dokładnie :) ?

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-05, 20:24   

Jest 7 jasnych szczurków. 5 z nich to beżyki (4 rexy i 1 standard). 2 pozostałe to prawdopodobnie jednak lilaci :) Oba to rexy:

Spośród ciemnych maluszków, prawdopodobnie tylko 1 maluch jest czarny, reszta to czekoladki i jest szansa że znajdą się też cocoa. Pewność będę miała, gdy szczurki otworzą oczka.

Porównanie rexików:

Wszystkie:

Podsumowując...
dziewczynki:
- 1 dziewczynka rex beige varieberk
- 2 dziewczynki rex beige self?
- 1 dziewczynka standard beige self?
- 1 dziewczynka lilac? varieberk
- 1 dziewczynka rex chocolate? spotted varieberk
- 2 dziewczynki standard chocolate? self (białe paluszki), z czego jedna ma kilka białych włosków na grzbiecie
- 1 dziewczynka rex chocolate? self (białe paluszki)

chłopcy:
- 1 chłopiec rex beige self?
- 1 chłopiec rex lilac? self?
- 2 chłopcy rex chocolate? varieberk
- 1 chłopiec rex black self (białe paluszki)
- 1 chłopiec rex chocolate? self (białe paluszki)

I na koniec kochana, wymęczona mamusia :serducho:

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-09, 00:49   

Sesje indywidualne to jakiś horror :D

Przepraszam że foty takie pocięte i nierówne, ale gdybym dała niewykadrowane, ładowały by się latami w fotosiku :P

W dalszym ciągu bardzo ciężko odróżnić niektóre czekolady od czarnuszków. Są jaśniejsze i ciemniejsze czekolady. Wciąż uważam że jest w miocie 1 najciemniejszy szczurek (Axlan) i każdy inny maluch wydaje się przy nim jaśniejszy. Na fotkach nie widać za bardzo różnicy, ale później zrobię foty grupowe i tam powinno widać.

Ayame - standard, rex, lilac, varieberk - zostaje w hodowli

Asha (Aurora) - standard, rex, beige, self - rezerwacja scorpio80

Anabel (Aszka) - standard, rex, beige, varieberk - rezerwacja Katarzyna W.

Alpha - standard, rex, beige, self - rezerwacja czarnaeve

Ai - standard, standard, beige, self - WOLNA

Abigail (Amorette) - standard, standard, chocolate, self (białe paluszki i kilka białych włosków na grzbiecie) rezerwacja Katarzyna W.

Azumi - standard, standard, chocolate, self (białe paluszki) - rezerwacja futrzasta

Anais (Afira) - standard, rex, chocolate, self (białe paluszki) - rezerwacja Nakota

Aileen - standard, rex, chocolate, spotted, varieberk - rezerwacja yes

Anemon - standard, rex, lilac, self - rezerwacja mataforgana

Alex (Arhil) - standard, rex, beige, self - rezerwacja gronostaj

Aman (Ace) - standard, rex, chocolate?, varieberk - rezerwacja Telimenka

Afos - standard, rex, chocolate?, varieberk - rezerwacja Hera

Assam (Axlan) - standard, rex, black, self (białe paluszki) - rezerwacja believe_86

Alandir - standard, rex, chocolate, self (białe paluszki) - rezerwacja madzook

Ostatnio zmieniony przez Roth 2009-12-13, 11:52, w całości zmieniany 10 razy  

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-09, 21:36   

Ok a więc niusy są takie że większość beżyków ściemniała :shock: Jedynie Alpha się nie zmieniła. Sama jestem zdziwiona, bo jeszcze wczoraj tego nie zauważyłam a dzisiaj jak byk to widać. Z tej okazji nawet foty zrobiłam :P

wszystkie maluchy:

porównanie lilaców i beżyków:

Nakasha 

Wysłany: 2009-12-11, 01:12   

Jakie śliczne! :serducho: :serducho: uwielbiam takie grupowe fotki tłuścioszków :DD to, że prawie każdy ma inny odcień, jest po prostu rozbrajające :)

Viss
[Usunięty]

Wysłany: 2009-12-11, 01:13   

http://images47.fotosik.p...173afb5452m.jpg - ta kolorystyka jest powalająca :luuv: :luuv: :luuv: :luuv:

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-11, 18:06   

Imiona można zmieniać tylko do dziś.

Dzieciaczki są takie słodkie :serducho: Wesołe i skaczące :mrgreen: A jak dam im rękę to wszystkie robią mi manicure :lol:
Maluszki już nie siedzą całymi dniami w gnieździe, zaczęły zwiedzać klatkę i zaglądać do miski z jedzeniem :)

Wracając do spraw rezerwacji, ciągle nie otrzymałam wiadomości od reszty chętnych, a jedna osoba zrezygnowała z rezerwacji... Wygląda na to że Afos, Ai i Alpha nie mają jednak domku :( Na pewno będzie wolna jedna dziewczynka i trafi ona do czarnaeve. A jeśli pozostali dwaj chętni na Afosa i drugą dziewczynkę nie napiszą do mnie, od niedzieli będę szukać im nowych domków...

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-12, 22:02   

Wybaczcie, ale padnięta jestem :D Zrobiłam filmik i mam nadzieję że jutro uda mi się go wrzucić na youtuba :) Jeśli nie zdążę to będą same fotki.

Ważne!
Cena każdego szczurka z tego miotu to 85 zł.

Proszę wszystkich chętnych o wpłacenie na moje konto zaliczki w wysokości 30 zł. Zaliczka to ostateczne potwierdzenie rezerwacji i jest bezzwrotna.
Jutro wyślę do wszystkich chętnych pw lub maila z moimi danymi, abyście mogli wpłacić zaliczkę.

Po szczurka trzeba przyjechać osobiście lub samemu poszukać transportu na forach.

Biorę też pod uwagę przesyłkę konduktorską. Jednak wtedy przyszły właściciel jest zobowiązany wpłacić na moje konto 25 zł i załatwić własny transporter.

Proszę też o napisanie w temacie lub PW z informacją, kto na 100% będzie mógł odebrać malucha osobiście.
Osobom, które nie będą mogły odebrać osobiście, na początku tego tygodnia wyślę pocztą 2 kopie podpisanych przeze mnie omów kupna-sprzedaży. Należy czytelnie podpisać je na każdej stronie i jedną kopię jak najszybciej odesłać, a drugą zachować dla siebie. W przypadku osoby niepełnoletniej, umowę podpisują rodzice.

Nie oddam szczurków do domków, które nie odesłały podpisanej umowy, ani nie wpłaciły pełnej kwoty za maluszka.

olus0312 
3 smrody i pies

Wysłany: 2009-12-13, 12:23   

Prześliczne maluszki :serducho: Czy Alpha jest jednak wolna????

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-13, 12:33   

olus0312 napisał/a:
Czy Alpha jest jednak wolna????

Ai jest wolna ;)

olus0312 
3 smrody i pies

Wysłany: 2009-12-13, 12:43   

szkoda :( bo bardzo chciałabym rexa

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-13, 22:04   

Dwa filmiki :D
maluszki - http://www.youtube.com/watch?v=XtSxT3GIqbE
karmienie - http://www.youtube.com/watch?v=3j4a8HU0MKw
Biedna Obi... Te maluchy jej spokoju nie dają :D

Roth 
Administrator

Wysłany: 2009-12-14, 22:12   

Przypatrywałam się trochę maluchom i próbowałam dopatrzeć się jakiś cech charakterystycznych, ale to wcale nie takie łatwe przy tak dużej ilości dzieciaków :P Większość z nich to małe skaczące pchełki, nie mają jeszcze wyraźnych charakterów. Ale jest co prawda kilka indywidualistów :D

Ayame - zarezerwowana
Jedna z najspokojniejszych dziewczynek :) I tak jak mamusia bardzo lubi jeść... ciągle widzę ją w misce z żarciem :lol:

Asha - zarezerwowana
Zapamiętałam ją główne z tego, że raz ukradła moje kolczyki i zaniosła je sobie do klatki, mała złodziejka :D

Anabel - zarezerwowana
Odważna dziewczynka :) To ona na wspięła się na moje ramię na jednym z filmików.

Alpha - zarezerwowana
Najjaśniejsza z beżyków. Lubi bawić się z ręką, taka typowa skoczna pchełeczka :D

Ai - WOLNA!
Sprawia wrażenie delikatnej i spokojnej dziewczynki. Zamiast skakać i bawić się z resztą maluszków, woli przyssać się do mamusi :lol:

Abigail - zarezerwowana
Kolejny typ wesołej pchełki. Ta to by się tylko bawić chciała :)

Azumi - zarezerwowana
Pełna energii, jako jedyna potrafi skoczyć tak wysoko, że udaje jej się wyjść z klatki :)

Anais - zarezerwowana
Wesoła, tak jak inne skoczna i lubi się bawić. Czasami widzę jak kłóci się o jedzenie z rodzeństwem :D Nie da sobie w kaszę dmuchać :P

Aileen - zarezerwowana
Charakterem podobna do Ai. Spokojna, delikatna, lubi mi robić manicure :D

Anemon - zarezerwowany
Kolejna pchełka :D Ciągle się tłucze z Assamem :lol:

Alex - zarezerwowany
Najspokojniejszy samczyk. Woli jeść zamiast zwiedzać :D

Aman - zarezerwowany
Chochlik i łobuziak :D Kradnie wszystkim chrupki i zrobił sobie prywatną spiżarnię w rogu klatki :D

Afos - zarezerwowany
Wiecznie rozbawiony i skaczący :) Mimo to jest raczej typem uległego szczurka.

Assam - zarezerwowany
Kolejny łobuziak :D Skacze i zaczepia moją rękę, chcąc abym się z nim pobawiła :)

Alandir - zarezerwowany
Spokojniejszy chłopczyk. Lubi się bawić, ale nie jest takim łobuzem jak Assam, czy Anemon.

Odpowiedz do tematu