Zamknięty przez: L. 2013-02-19, 16:04 |
Baza danych SHSRP - projekt |
Czy uważasz bazę danych SHSR za potrzebny projekt? |
Tak |
|
85% |
[ 17 ] |
Tak, ale tylko dla stowarzyszonych |
|
10% |
[ 2 ] |
Nie |
|
0% |
[ 0 ] |
Nie wiem, i tak pewnie nie skorzystam |
|
5% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 20 |
Wszystkich Głosów: 20 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-06, 13:12
|
|
|
Dla mnie super. Jasno, przejżyście, wybór danej osob też prosty. Opcja wyszukiwania też będzie, prawda? |
|
|
|
 |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca

|
Wysłany: 2011-01-06, 13:28
|
|
|
super |
|
 |
Nakasha

Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-01-06, 16:59
|
|
|
Ładnie. |
|
|
|
 |
Berbelucha
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 51 Skąd: Wrocław/Wawa
|
Wysłany: 2011-01-08, 12:28
|
|
|
Ruszamy z budową bazy, nie tylko layout ale także treść i struktura danych Poniżej przedstawiam wytyczne.
Wszelkie pola typu 'uzytkownik_id', 'hodowla_id', itp. należy wypełniać wartościami właściwymi, czyli imieniem bądź nazwą hodowli. Wszelkie zmiany pod wartości ID ja wprowadzę później.
Pola daty wypełniamy w formacie: YYYY-MM-DD, gdzie Y = rok, M = miesiąc, D = dzień.
Tabele do uzupełnienia przez wszystkich z osobna (również osoby spoza SHSR, które posiadają szczury z hodowli):
- adresy
- rodowody_osiagniecia
- rodowody
- szczury
- uzytkownicy
LINK DO TABEL DLA WSZYSTKICH
Tabele którymi powinny zająć się wyznaczone/zgłoszone przez was osoby:
- barwy
- funkcje_shsr
- hodowle
- osiagniecia
- siersc
- statusy_szczurow
- typy_wystaw
- uszy
- wystawa_sedzia
- wystawy
- znaczenia
LINK DO TABEL DLA WYZNACZONYCH
Tabele do wypełnienia przez właścicieli hodowli:
- mioty
LINK DO TABEL HODOWCÓW
Tabele, którymi zajmę się ja:
- formy_dostarczenia
- statusy_dostarczenia
- statusy_uzytkownikow
- szczur_znaczenia
Załączam schemat połączeń w bazie danych: SCHEMAT POŁĄCZEŃ
Proszę o potraktowanie tematu serio. Bez tych danych system nie powstanie, muszę mieć na czym pracować.
WAŻNE! - WYPEŁNIONE I SPAKOWANE TABELE PROSZĘ PRZESYŁAĆ NA MÓJ ADRES EMAIL: p.sapiejewski@gmail.com, ARCHIWA ZIP/RAR POWINNY BYĆ ZAHASŁOWANE, HASŁO PROSZĘ PRZESYŁAĆ NA GG: 6972757, PO UPRZEDNIM PRZEDSTAWIENIU SIĘ I WYJAŚNIENIU SPRAWY. WIADOMOŚCI NIEPODPISANE I OD NIE PRZEDSTAWIAJĄCYCH SIĘ NIEZNAJOMYCH ZWYCZAJNIE OLEWAM! |
|
|
|
 |
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2011-01-08, 12:39
|
|
|
w użytkownikach - o co chodzi z hasłem? i po co data urodzenia? a status użytkownika i uprawnienia? |
|
 |
Berbelucha
|
Wysłany: 2011-01-08, 13:21
|
|
|
sachma,
hasło, status i uprawnienia zostawcie puste. To uzupełnię później.
Data urodzenia i wszystkie inne informacje są do wiadomości i użytku zarządu SHSRP. Są to informacje i tak podawane i występujące w umowach i zgłoszeniach do hodowli. |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-09, 09:48
|
|
|
Berbelucha, a co z użytkownikiem, jest chyba we wszystkich tych tabelach... mam wpisać imię i nazwisko, czy nick? |
|
|
|
 |
Berbelucha
|
Wysłany: 2011-01-09, 12:11
|
|
|
Viss, cokolwiek co zidentyfikuje jednoznacznie użytkownika pomiędzy tabelami. Może to być imię i nazwisko, może być login. |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-09, 13:42
|
|
|
Ok, dzięki. Wysłałam ci już maila. |
|
|
|
 |
Berbelucha
|
Wysłany: 2011-01-12, 18:12
|
|
|
Archiwum "wszyscy.zip" zostało zaktualizowane. Doszły 2 pola w tabeli "szczury.xls".
Osoby, które jeszcze mi nie wysłały wypełnionych tabel proszę o pobranie zaktualizowanej wersji.
EDIT: Raczej to oczywiste ale zaznaczę na wszelki wypadek, że interesują mnie szczury obecnie żyjące jak i te, które już odeszły. Ogólnie wszystko co przewinęło się przez SHSR ;]
EDIT2: Zaktualizowana o 2 pozycje tabela "mioty.xls". |
Ostatnio zmieniony przez Berbelucha 2011-01-12, 18:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
L.
Hodowca V-ce Przewodnicząca

|
Wysłany: 2011-01-12, 18:26
|
|
|
Berbelucha, o dzizaz, to mi rok zajmie O_O a ja za chwilę mam sesje. nie wiem kiedy Ci to w całości prześlę, najwyżej będę kawałkami robić i na bieżąco słać, można tak? |
|
 |
Berbelucha
|
Wysłany: 2011-01-12, 18:27
|
|
|
L., im szybciej dostanę dane -> tym szybciej wylądują w systemie -> tym szybciej powstanie całość róbcie jak macie czas, przecież was nie zmuszę żebyście wszystkie zajęcia rzucili i się tylko tym zajmowali |
|
|
|
 |
Berbelucha
|
Wysłany: 2011-02-02, 20:25
|
|
|
Nom... taaak... po prawie 3 tygodniach czekania małe podsumowanie:
tabele i dane o które prosiłem przysłały mi dwie osoby... dwie ==' wiecie, ja nie będę prosił, błagał... to dla was. Chcecie to to zrobię. Nie chcecie i nie będziecie brać w tym udziału to nie zrobię.
PS: Bardzo dziękuję Viss i Gratis za poważne potraktowanie sprawy |
|
|
|
 |
Nakasha

Wiek: 39 Dołączyła: 09 Cze 2008 Posty: 2672 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 2011-02-02, 20:31
|
|
|
Berbelucha, ja przez najbliższy miesiąc nie będę tego robić, bo po prostu nie mam czasu. Poza tym nie rozumiem, jak mam wypełniać te tabele i rozgryzienie tego też trochę czasu mi zajmie. |
|
|
|
 |
sachma
Hodowca urlopowo..
Wiek: 37 Dołączyła: 12 Kwi 2008 Posty: 1354 Skąd: Pruszcz Gdański
|
Wysłany: 2011-02-02, 21:13
|
|
|
Berbelucha, sam mówiłeś że w czasie wolnym a niektórzy mają go wyjątkowo mało, zwłaszcza na koniec semestru przed sesją jest tego wyjątkowo dużo i jest bardzo nie zrozumiale opisane, więc się nie dziw że 2tyg to mało zwłaszcza że mi styczeń minął jak jeden dzień więc jak dla mnie dałeś to wczoraj |
|
 |
|